Skip to main content


Dugogodišnje iskustvo koje menadžment Elixir Group i Elixir Feed imaju u oblasti proizvodnje stočne hrane i trgovini sirovinama i aditivima omogućava da potrebe proizvođača budu u potpunosti prepoznate i zadovoljene. U skladu sa tim Elixir Feed svojim klijentima nudi samo najbolje proizvode i učestvuje u nalaženju najoptimalnijih rešenja za dobijanje najboljih rezultata. U cilju olakšanog uvoza i izvoza Elixir Feed je oformio sopstvenu špeditersku službu. Špediterska kancelarija locirana je neposredno uz carinsku ispostavu Šabac. Elixir Feed poseduje sopstveni magacinski prostor površine 800 m2 u Šapcu, ul. Savska bb.  Kao dodatnu uslugu Elixir Feed Additives po zahtevu kupca organizuje i isporuku robe do željene adrese.MonoFos -  Monokalcijum fosfat
P: 22,7 %   Ca : 15%
MonoFos je mineralno hranivo za proizvodnju hrane za životinje, koji u sebi sadrži kalcijum i fosfor iz jedinjenja neorganskog porekla i to ortofosforne kiseline i fino mlevenog kalcijum karbonata. Makrominerali  kao što su fosfor i kalcijum su esencijalni elementi bez kojih nije moguć pravilan rast i razvoj životinja. Ova dva elementa utiču na mnoge biološke procese, formiranje kostiju i mišića, kao i u razmeni energije u organizmu. Fosfor iz monokalcijum fosfata je lakše svarljiv za životinje u odnosu na fosfor iz drugih izvora hraniva. Osim toga, monokalcijum fosfat obezbeđuje i drugi važan mineral u ishrani životinja - kalcijum. Elixir Feed je ekskluzivni distributer monokalcijum fosfata, koji proizvodi članica Elixir Prahovo - članica Elixir Group.


Escent®
Suštinska višestruka zaštita i podrška. Svaki mikotoksin ima drugačiju fizičku i hemijsku strukturu, a hraniva za ishranu stoke su prirodno kontaminirana raznim toksinima. Stoga, multifunkcionalna kontrola mikotoksina zahteva različite tehnike za neutralizaciju određenih toksina. Escent® je inaktivator mikotoksina sa višenamenskim načinima delovanja pažljivo osmišljenim za poboljšanje, zaštitu i podršku svojstvima životinja. Smanjenje imunosupresije Escent® sa svojom kombinacijom β – glukana i dobro odabranih biljnih ekstrakata ima pozitivan uticaj na imuni status životinje.
BestAmino L-Met100
Metionin je esencijalna amino kiselina i zajedno sa lizinom, jedina protenogena amino kiselina koja sadrži sumpor. Metionin je prva limitirajuća amino kiselina zajedno sa lizinom u ishrani živine i druga od četri limitirajućih kod svinja. Kao najvažniji donor metil grupe u metabolizmu, metionin je važan za optimalnu sintezu proteina i za razvoj perja i performanse nosivosti. BestAmino L-Met100 je prvi isti L-metionun dostupan za ishranu životinja. BestAmino L-Met100 se dobija fermentacijom i u potpunosti sadrži bioaktivnu L formu metionina. Sadrži minimum 99% L-Metionina.BOLIFOR® FA 2800S
je granulisan proizvod kojim je bezbedno i jednostavno rukovati. Predstavlja kombinaciju mravlje kiseline, amonijum formijata, kalijum sorbata, fosforne kiseline i limunske kiseline koji su apsorbovani na diatomitu kao nosaču. Nosač reguliše otpuštanje kiselina, i čini ih manje argesivnim za rukovanje i proizvodnju hrane za životinje. Svi sastojci su pažljivo odabrani prema njihovim individualnim osobinama. BOLIFOR® FA 2800S je primarno razvijen za odlučenu prasad, ali se može koristiti za tovnu prasad i živinu.


 

Poslednje vesti

Vesti

Pogledajte poslednje dodat video materijal

Elixir Group - Kompanijski film

Elixir Grupa je poslovni sistem zasnovan na principima najbolje poslovne prakse -- primeni najmodernijih tehnoloških rešenja, stručnim i motivisanim zaposlenima i kontinuiranom ulaganju u proizvodnju i proširenje palete proizvoda i usluga.

Pogledajte poslednje dodatu galeriju slika