Skip to main content


 

 

  • Sedište: Šabac
  • Godina osnivanja: 1961
  • Članica Elixir group: od 2011
  • Broj zaposlenih: 334
  • Web sajt:elixirzorka.rs
Prepoznajući značaj proizvodnje mineralnogđubriva kao i sveukupni razvojni potencijal ove grane hemijske industrije, Elixir Group privatizuje fabriku Zorka Mineraln adjubriva koja od 2011 godine postaje deo poslovnog sistema pod nazivom Elixir Zorka. Na lokaciji postojecih devastiranih objekata uz investiciju od 38,5 miliona evra. Elixir Group je izgradio potpuno novu fabriku uz revitalizaciju svih postojećih rezervoara za skladištenje tečnih hemikalija i prateće infrastrukture.

Projektovani godišnji kapacitet proizvodnje kompleksnih mineralnih djubriva iznosi 330.000 tona.

ELIXIR ZORKA PROIZVODNI PROGRAM

Proizvodni asortiman Elixir Zorke sadrži širok spektar različitih formulacija kompleksnih mineralnih đubriva visokog kvaliteta, proizvedenih najmodernijim tehnologijama, koja u potpunosti ispunjavaju potrebe biljnih
kultura za svim neophodnim elementima, bez obzira na specifičnosti useva i proizvodnje kao i razlike u kvalitetu zemljišta.
 

PREMIUM linija – N, NP, PK, NPK formulacije visoko vodotopive  sa sekundarnim i mikro elementima

STANDARD linija – NP, PK, NPK formulacije visoko vodotopive sa sekundarnim elementima

SIMPLEX linija – NP, PK, NPK formulacije sa sekundarnim elementima (low price linija)

FOSFORNA djubriva :  SSP i TSP
 

Prilikom projektovanja fabrike primenjena su tehnološka rešenja francuske inžinjering kompanije CFI. Ugrađena oprema i tehnologija je u skladu sa BAT zahtevima za proizvodnju NPK đubriva,a proizvodni procesi su usklađeni sa HAZOP sistemom analize.

Fabrika mineralnih djubriva Elixir Zorka ispunjava sve domaće i evropske tehnološke, ekološke i ekonomske normative.

Proizvodi Elixir Zorka nose oznaku EC FERTILISER.Izvoz mineralnih đubriva u EU dodatno je omogućen registracijom supstanci koje ulaze u sastav proizvoda prema odredbama REACH regulative EC.

Početkom 2014. godine započeta je implementacija sledećih standarda: ISO 9001:2008,ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007,SA 8000:2008, ISO/IEC 17025:2005

Poslednje vesti

Vesti

Pogledajte poslednje dodat video materijal

Elixir Group - Kompanijski film

Elixir Grupa je poslovni sistem zasnovan na principima najbolje poslovne prakse -- primeni najmodernijih tehnoloških rešenja, stručnim i motivisanim zaposlenima i kontinuiranom ulaganju u proizvodnju i proširenje palete proizvoda i usluga.

Pogledajte poslednje dodatu galeriju slika